Búvárképzés

 

Ugye teljesen természetes számodra, hogy autót csak a tudásodat bizonyító jogosítvány birtokában vezethetsz. Nincs ez másként a búvárkodásban sem. Szerte a világon különböző búvároktatási rendszerek, szigorú szabályrendszer alapján képezik a búvárokat és a búvároktatókat. A búvárrá válás fokozatosan, különböző egymásra épülő tanfolyamok során történik. A tanfolyamok sikeres elvégzéséről igazolványokat adnak ki, melyek a merülőhelyeken és búvárbázisokon dolgozóknak bizonyítják tudásodat. Búvárigazolványok nélkül szinte sehol nem engedélyezett a búvárkodás.

A UEF tanfolyamai nagyon változatosak, átölelik a szabadidős búvárkodás egész palettáját. A UEF rendszerében majdnem harminc különböző búvárminősítés szerezhető meg, ezért biztosan találsz kedvedre valót. Szabad tüdős- és légzőkészülékes búvárokat egyaránt képzünk, de rendelkezésre állnak tananyagaink gyermekek, felnőttek, búvároktatók és speciális búvárok számára is. Akár csak a part közelében szeretnél merülni légzőcsővel, akár gyermekeddel ismertetnéd meg a víz alatti világ rejtelmeit, akár a roncsbúvárkodás vagy a mentőbúvár tanfolyam érdekel vagy hivatásos búvárvezetővé, akár oktatóvá szeretnél válni, nálunk megszerezheted az ehhez szükséges tudást és az azt igazoló bizonyítványt. A UEF búvártanfolyamok aloldalunkon tájékozódhatsz arról, hogy pontosan milyen képzéseket kínálunk, és kiválaszthatod a kívánságodnak megfelelőt. Vágj bele még ma és kezdd el a kalandot !

Az Explorer merülés és igazolvány ( lehetőség arra hogy kipróbáld a búvárkodást )

A merülés résztvevője a merülésről sorszámozott, kizárólag digitálisan kiállított igazolványt kap a merülést vezető UEF oktatótól, melyet megtekinthet a UEF mobil alkalmazásban vagy az admin.uef.hu weboldalon. A résztvevő az igazolványt a mobil alkalmazásból akár meg is oszthatja közösségi platformokon.

Junior gyermek búvártanfolyamEz a búvártanfolyam a gyermekbúvár képzés harmadik fokozata. Természetesen a gyermek amennyiben elmúlt 12 éves akár innen is kezdheti búvártanulmányait és válhat fokozatosan vízalatti felfedezővé. Ezen a tanfolyamon már felnőtteknek készült tananyagot kapnak a jelentkezők de azért ők még gyerekek, így az elméleti és gyakorlati oktatás során maximálisan figyelembe vesszük testfelépítésüket és terhelhetőségüket.

A 12 év feletti gyermekek a tanfolyam elvégzése után már akár 10 méteres mélységbe is lemerülhetnek, oktató vagy merülésvezető irányításával.

Junior gyermek búvártanfolyamJunior gyermek búvártanfolyam

Szabadtüdős búvároktatás (Snorkel Diver - SD)A légzőkészülék nélküli merülések óriási élményt jelentenek és javíthatod vízbiztonságodat, fizikai kondíciódat és merülési technikádat is.

A szabadtüdős búvárkodás ugyan sok helyen elérhető akár búvárbázis segítsége nélkül is, de egy szabadtüdős tanfolyamon nagyon sokat tanulhatsz a felszerelések helyes használatáról, a vízalatti élővilágról és kiegyenlítési technikákról is.

A szabadtüdős búvártanfolyam kiváló alapot jelent a légzőkészülékes búvár képzéshez, ha folytatni szeretnéd a kalandot.

Nyíltvízi búvártanfolyam (Open Water Diver - OWD)A nyíltvízi búvártanfolyam során elsajátítod a légzőkészülékes búvárkodás alapjait. Az uszodai merüléseken végrehajtott gyakorlatok felkészítenek az igazi kalandra, a nyílt vízi merülésekre.

A minimum négy nyílt vízi merülésen már az uszodai foglalkozásokon tanultakat fogod alkalmazni. Ha időbeosztásod nem teszi lehetővé az elméleti előadásokon való részvételt, akkor az oktatódtól kapott kitűnő UEF búvároktatási anyagok segítségével otthon is felkészülhetsz az elméleti vizsgára. Természetesen oktatód ebben az esetben is ellenőrizni fogja, hogy haladsz a tananyag elsajátításában és segít ha valamiben elakadsz.

PIC aowdFolytatódjon a felfedezés. A UEF haladó búvártanfolyamot a leggyakoribb speciális merülési fajtákból állítottuk össze, így a jelentkezők megismerkedhetnek a hajós-, az éjszakai-, az áramlás- és a roncsok körüli merülésekkel, a víz alatti tájékozódással, és sikeres vizsga esetén akár 30 méteres mélységig merülhetnek hasonlóan képzett társukkal, vagy búvárvezetővel.

Nyílt vízi búvártanfolyam (Open Water Diver) igazolvány és húsz igazolt merüléssel a birtokodban már el is kezdheted a tanfolyamot.

mentőbúvár tanfolyam, búvártanfolyamEzt a búvártanfolyamot nem érdemes kihagyni, mert talán az egyik legizgalmasabb.

A mentőbúvár tanfolyam résztvevőjeként továbbfejlesztheted magadban az önmentés képességét, de megtanulsz segíteni esetleg bajbajutott búvártársadon is. A búvárkodás általában nyugodt elfoglaltság, de a mentőbúvár tanfolyam nyílt vízi részébe beépített szituációs gyakorlatokon  garantáltan fel fogsz pörögni.

Vezetőbúvár oktatás, búvároktatásMentőbúvár minősítéssel, háromféle speciális merülési fajtából  való jártasságot igazoló végzettséggel és legalább 100 merüléssel rendelkező búvárok tudásukat vezetőbúvár oktatás (Master Scuba Diver) során kitüntető minősítéssel ismertethetik el.

A vezetőbúvár oktatás azoknak előnyös akik nem szeretnének hivatásos búvárvezetővé vagy oktatóvá válni.

Menü