NÁLUNK MEGRENDELHETI – O3 FERTŐTLENÍTÉS KLIMA-LAKÁS (ÓZON NEM ÚJ VAGY MÉGIS )

A kezelés megszünteti
  • Teljes szagtalanítás, étel,állat,dohányzás,doh,stb.
  • Teljes penésztelenítés, penészspórák,atkák megsemmisítése.
  • Teljes baktericid-virucid-fungicid,alergén kezelés.
  • Továbbá,javasolt, betegség után,kisbabba érkezése előtt,szakipari munkák után csőtörés után is.

Érdeklődni lehet : 8h – 16h  

Mentőszolgálat számán :  06308996528

Lakásfertőtlenítés betegség megelőzéshez,
betegség vagy műtét utáni lábadozáshoz

Ózonnal a betegségek ellenMár egyetlen kezeléssel higiénikussá tesszük otthonát egy 100%-ban természetes vegyszer nélküli technológiával, mely az ÓZON rendkívüli fertőtlenítő hatását alkalmazza. Az ózonfriss otthonhigiénia eljárás rövid idő alatt elpusztítja a baktériumokat, vírusokat, penészgombákat, atkákat, semlegesíti a polleneket és más allergiát okozó részecskéket, megszünteti a füst-, cigaretta szagot és minden más kellemetlen szagot.

Az ózonos fertőtlenítés steril környezetet teremt. A fertőtlenítés 99,9 %-os hatékonysággal pusztítja el a kórokozókat valamint a kezelés során az allergia bizonyos típusaiért felelős gombák is elpusztulnak és a helyiségekben található poratkák száma is jelentősen csökken.

Az ózonos fertőtlenítés különösen ajánlott légúti megbetegedéssel, allergiával élőknek, dohányzást elhagyóknak, betegségből lábadozóknak, műtéti beavatkozás után lévőknek vagy fertőzéses időszakban megelőzés céljából.

Babaszoba fertőtlenítés újszülött érkezése előtt.

BabaszobaA kórházból hazahozott újszülött babák annak ellenére, hogy az anyatejben lévő ellenanyagok védik őket- fokozottan érzékenyek a fertőzésekre. Megóvhatjuk a fertőzések nagy részétől, ha alaposan megtisztított, fertőtlenített lakással várjuk hazaérkezését.
Az újszülött környezetében eleinte jobban kell vigyázni a megfelelő higiénia betartására mert még nem rendelkezik saját védekező rendszerrel, ezért azok a dolgok is veszélyt jelenthetnek számára amik a lakás többi lakójára nem.

Allergén mentes otthon ózonos légtisztítással

Allergia otthonA lakásban található allergének közül a legtöbben a házi porra érzékenyek. A házi por egyik allergizáló összetevője a poratkák ürülékében található fehérjére, de emellett a levegőben szálló pollenek, tisztítószer maradványok is allergiát okozhatnak. A zárt térben az allergének feldúsulnak és az irritációt okozó részecskék megülve a felületeken a légmozgás hatására újra és újra belekeverednek a levegőbe.

Vigyázat! A penészgomba spórája is  erőteljesen allergizálhat, irritálhatja a szemet, a tüdőt, az orr nyálkahártyáját,  bőrt és a torkot is, még akkor is, ha egyébként nem vagyunk allergiásak. A penészérzékenység hasonló tünetekkel járhat, mint bármilyen más allergia.

A légzőszervi betegségtől szenvedők, allergiások, legyengült immunrendszerűek, asztmások számára különösen fontos egy allergén mentes higiénikus környezet megteremtése.

Allergének az ágyneműben: Az allergiások számára veszélyforrás az ágynemű is. Az ózonos légtisztító eljárás során az ózon behatol a szövetekbe és semlegesíti az allergéneket. Az ózonos kezelés friss, napon száradt illatot kölcsönöz az ágyneműknek.

Penészmentesítés, penész spórák elpusztítása, dohos szag megszüntetése

 

penészes falHa a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is. A penész tulajdonképpen különböző gombafajták összefoglaló neve. A penész legnagyobb veszélyét a gombaspórák jelentik amely bekerülnek a levegőbe és jelen vannak a helyiség minden pontján.   Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azon az állásponton van, hogy a penészes környezet számos egészségügyi kockázatot jelent, mely különösen a légzőszervi panaszoktól szenvedőknek veszélyes.

A penészgombák melléktermékei erőteljesen allergizálhatnak, irritálhatják a szemet, a tüdőt, az orr nyálkahártyáját,  bőrt és a torkot is, még akkor is, ha egyébként nem allergiásak. A penészérzékenység hasonló tünetekkel járhat, mint bármilyen más allergia.  A légzőszervi betegségtől szenvedőknél vagy a legyengült immunrendszerűeknél a penész fokozhatja a már meglévő betegségek tüneteit, de akár újabb betegségeket is okozhat. Különösen az asztmások vannak veszélyben. Bizonyos penészgombafajták súlyos tüdőbetegségeket, fertőzéseket okozhatnak.

Vigyázat! Kiterjedt penésztelepek képződhetnek a szekrények mögött is ahol akár hosszú ideig észrevétlenek maradnak.

Dohos szag = penész

A dohos szagot a levegőben lévő penészgombaspórák okozzák. Minél erősebb a dohos szag, annál fertőzöttebb a helyiség levegője a penészgomba spórákkal!

A kellemetlen, dohos szagot csupán elnyomják a légfrissítők. Ha végleg meg akar szabadulni a dohos szagtól először a penészt és a spórákat és végül a penészesedés okát kell megszüntetnie!

Ha lehet, minél kevesebb időt töltsön penészes környezetben!

Pusztítsuk el és tüntessük el a penészt!

A penész egy élő szervezet. Ha meg akarunk szabadulni tőle akkor nem elég ha csak a penésztelepeket tüntetjük el, a spórákat is el kell pusztítani, mert e nélkül a penész hamar újra megjelenik!

A dohos szagot okozó penész gyakran még nem látható amikor már a szagát érezzük a levegőben. Nagyon fontos, hogy ha a dohos szagot meg akarjuk szüntetni akkor a penészt mindenhonnan el kell távolítani. Ez általában a nehéz feladat, mert a penész gyakran bújik meg a szekrények mögött vagy más nehezen hozzáférhető helyeken.

Az élő penész festéssel nem tüntethető el véglegesen. Ha az elő penészt lefesti, akkor az nagyon hamar átjut a festékrétegen és tovább terjeszkedik!

Tipp: Penészes helység festése előtt mindenképpen ajánlott egy penészmentesítő kezelés elvégzése.

Vigyázat! A dohos szag könnyen beissza magát a bútorkárpitokba, lakástextilekbe, könyvekbe. Ha a könyveket hosszú ideig dohos helyen tároljuk, átveszik a penész kellemetlen szagát.

Miért az ózon a legjobb a penész ellen?

Nagyon fontos, hogy az ózonos kezelés vegyszermentes eljárás, ugyanakkor a leghatékonyabb a penészgombák elpusztításában. Az ózon nem csak a látható penészt pusztítja el, hanem kiírtja a penészgomba spóráit a helyiség minden pontján és a levegőben is, ezzel megakadályozza a szaporodásukat, és megszünteti a penészgombaspórák egészségre káros hatását. A kifejlett – moha szerű – penésztelepekkel szemben az ózon hatása látványos, a penész elpusztul, kifehéredik, porózussá válik és egyszerűen letörölhető. Rendszeres ózonkezelés a penészgomba számára ideális környezetben is képes visszatartani a penész elszaporodását. Az ózonos kezelés nem igényel semmilyen előkészületet, vagy a helyiség kipakolását.

Mit kell tenni a penészmentesítés után

Az ózonos penészmentesítés után garantáltan higiénikus lesz a környezet, azonban a penészfolt a falon megmaradhat mert a penészgomba festékanyaga elszínezheti a falat. Ezt próbálja meg enyhe tisztítószeres vízzel eltávolítani.

A penészfoltok helyi kezelése nem megoldás! A penészesedés legnagyobb egészségügyi veszélyét a gombaspórák jelentik amelyek jelen vannak a helység minden pontján. Ha csak a foltot pusztítja el, akkor a veszély ugyanúgy megmarad, csak átmenetileg nem látható.

A penész elleni vegyszerek veszélye! A penészfoltot vegyszerrel lefújni annyit tesz mint kicserélni az egyik káros anyagot egy másikra.

Az ózonos szagtalanítás előnye!

Az ózon nem csak a levegőből tünteti el a szagokat, hanem a berendezési tárgyakat is szagtalanítja, mint például:

– bútorkárpitok (bőr, szövet)
– szőnyegek
– függönyök
– matracok
– ágyneműk
– ruhásszekrényekben tárolt ruhák
és minden más porózus felületből ahová a szag képes volt beivódni.

Tipp: Ha tervezi a kellemetlen szagú szőnyeg, bútorkárpit vagy más nagyobb lakástextília nedves kitisztítását is, akkor még előtte ajánlatos az ózonos szagtalanítást elvégezni, hogy a kellemetlen szagokat okozó elemekhez már ne kapcsolódhassanak a nedves tisztítás során használt illatosító anyagok.

Hogyan szünteti meg az ózon a cigarettaszagot?

CigarettaszagA fenol gázok, láthatatlan részei a dohányfüstnek. Jellemzőjük, hogy gyorsan kötődnek minden felülethez. Ezek a gázok okozzák azt a kényelmetlen érzést, amikor a bántó dohányfüst “csípi” az ott tartózkodók szemét, és emellett hosszan tartó, mindent átható kellemetlen szagot árasztanak. Az Ózon megszünteti a fenol gázok által okozott irritációt és teljes mértékben megszünteti a dohányfüst szagot a fenol lebontásával. Ezért az ózon jóval hatékonyabb, mint a csupán látható részecskék kiszűrésére alkalmas elektromos légszűrők, HEPA szűrők vagy a szagokat csak időlegesen elfedő illatosító spray-k.

Miért az ózon a legjobb szagtalanító?

Az ózon teljesen vegyszermentes és az egyetlen szagtalanító eljárás amely képes véglegesen megszüntetni a kellemetlen szagokat, a szag forrásának lebontásával.  Gáz halmazállapota révén eljut a helyiség minden részébe ahová a szagot okozó molekulák is. Nagyon fontos, hogy nem tartalmaz vegyszert így nem hagy hátra egészségkárosító anyagokat sem. Az eljárás kivonja a textíliákból, kárpitokból és más berendezési tárgyakból is – mint pl a könyvek – a kellemetlen szagokat.

A dohos szag esetében az ózonos eljárás kettős hatást vált ki azzal, hogy kivonja a levegőből a dohos szagot okozó penészspórákat valamint elpusztítja a még nem látható penészgombatelepeket is.

Tipp: Ha arra készül, hogy egy dohányszagú helyiséget szeretne kifesteni azért, hogy a szagot eltüntesse, akkor szagtalanítást mindenképpen a festés előtt érdemes elvégezni!

Az illatosítók nem szagtalanítók!

Az illatosítók az ózonnal ellentétben nem tüntetik el, hanem csak elfedik a kellemetlen szagokat, így azok az illatosító hatásának elmúlásával visszatérnek. Az illatosítók hatása is tartósabb és kellemesebb, ha nem keveredik más nem kívánt szagokkal. A helyes sorrend: szagtalanítás után illatosítás.

Jó ha tudja: Az illatosítók ugyanúgy szennyezik a környezetet, akárcsak a kipufogógázok csak más – nem kevésbé veszélyes anyagokkal. Ilyen többek között a légfrissítők egy részében található naftalin és a formaldehid. Előbbi hosszú távon károsítja a vörösvértesteket, és fokozza ezáltal a vérrögök képződését, továbbá növeli a rák kialakulásának kockázatát. A formaldehid mérgező – nagyobb mennyiségben irritációt, légzési problémákat okoz – és rákkeltő hatású.

Miért az ózon a legjobb fertőtlenítő eljárás?

Az ózon alkalmazása egy természetes folyamat adaptálása a mindennapokba. Az ózonos kezelés során nem használunk vegyszert, ugyanakkor az egyik leghatékonyabb ellenszere a kórokozóknak, penészgombáknak. Ezt számos tudományos kutatás és orvosi publikáció is alátámasztja. A kezelés egyszerű, rövid ideig tart nem igényel különösebb előkészületet. Eredménye egy garantáltan kórokozómentes környezet, ami elengedhetetlen betegségből lábadozóknak, műtét után lévőknek, vagy csak a betegségek megelőzéséhez.

 

Az ózongenerátor bármilyen adalékanyag és kemikália nélkül, ózongáz termelésével, a műszerfal megbontása nélkül tudja fertőtleníteni és szagtalanítani az autók klímarendszerét és belső terét. Így lényegében egyszeri kiadás mellett maximum 1 évig tisztán generálhat Neked hasznot. Azért 1 évig, mert a készülékben található ózonlap körülbelül 1 éven belül veszíti el ózongeneráló képességét, ekkor már érdemes cserélni.

Az egészséges friss levegő mindenki számára fontos. A makacs, eltüntethetetlennek vélt szagok teljes mentesítése ózontechnológiával. Nem hagy nyomot maga után, csak kellemes friss tavaszi eső illatot.

A gépjárművünk klímaberendezése optimális körülményeket teremt a mikroorganizmusok elszaporodásához. A baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok is kedvelik a klímarendszer nedves, sötét és nehezen hozzáférhető részeit. A gépjármű szellőző ventilátora a betegséget okozó anyagokat a belső térbe juttatja. Ezek a részecskék a belélegezve nyálkahártya irritációt, megfázásszerű tüneteket, fáradékonyságot, fejfájást, de akár allergiát vagy más légúti megbetegedéseket is előidézhet.

Pollenek                  Legionella baktérium  Bacilusok, baktériumok
Ezek a betegségek megelőzhetők:

AUTÓ KLÍMATISZTÍTÁS ÓZONNAL
műszerfal megbontása és vegyszerek nélkül

 

 Az ózongenerátor bármilyen adalékanyag és kemikália nélkül, ózongáz termelésével, a műszerfal megbontása nélkül tudja fertőtleníteni és szagtalanítani az autók klímarendszerét és belső terét.

 Az egészséges friss levegő mindenki számára fontos. A makacs, eltüntethetetlennek vélt szagok teljes mentesítése ózontechnológiával. Nem hagy nyomot maga után, csak kellemes friss tavaszi eső illatot.

 A gépjárművek klímaberendezése optimális körülményeket teremt a mikroorganizmusok elszaporodásához. A baktériumok és gombák mellett a különböző vírusok is kedvelik a klímarendszer nedves, sötét és nehezen hozzáférhető részeit. A gépjármű szellőző ventilátora a betegséget okozó anyagokat a belső térbe juttatja. Ezek a részecskék a belélegezve nyálkahártya irritációt, megfázásszerű tüneteket, fáradékonyságot, fejfájást, de akár allergiát vagy más légúti megbetegedéseket is előidézhet.

Az autó higiéniai tisztításokat évente 4-szer ajánlott elvégezned, de 2-szer tavasszal és az ősszel mindenképp, mivel akkor indul az influenza szezon.

Az ózonos kezelés három kedvező hatása:

Autóklíma fertőtlenítés

1. A klíma fertőtlenítése

A járművek klímarendszere gyakran forrása a betegségek kialakulásának, ezért fontos, a rendszeres klímafertőtlenítés. Az ózonos eljárás az egyetlen klímafertőtlenítő eljárás, amely a klíma és szellőzőrendszer minden pontján egyformán hatékony és 99,9%-os biztonsággal pusztítja el a penészgombákat, baktériumokat. A hagyományos klímatisztításnál sokkal hatékonyabb, egyszerűbb és gyorsabb eljárás. Fontos tény, hogy az ózonos kezelés nem hagy hátra káros vegyületet a szellőzőrendszerben, ezért kisgyermeket szállító járművek esetében kifejezetten ajánlott az ózonos klímafertőtlenítő eljárást választani!

 

 

Autó utastér szagtalanítása ózonnal

2. Utastér szagtalanítás

Az ózonos eljárás az illatosítókkal ellenben nem csak elfedi, hanem véglegesen megszünteti a kellemetlen szagot az utastérben a kárpitokban, szőnyegekben és a szellőző rendszerben. (Pl. cigarettaszag, kifolyt üzemanyag, dohos szag, állatok okozta szagok vagy az elhanyagolt klíma szaga).​


Az illatosítók nem szagtalanító

Az illatosítók nem szagtalanítók

Az illatosítók nem tüntetik el, csak elfedik a kellemetlen szagokat, így azok az illatosító hatásának elmúlásával visszatérnek. Az illatosítók hatása is tartósabb és kellemesebb, ha nem keveredik más nem kívánt szagokkal.

 

 

Autó utastér pollenmentesítés

3. Pollen mentesítés

Allergiával élőknek különösen ajánlott az ózonos klíma-fertőtlenítés, mert az ózon számottevően csökkenti az autó szellőző rendszerében megtelepedett pollenek és gombák allergiát kiváltó hatását. A légzőszervi betegségtől szenvedőknél vagy a legyengült immunrendszerűeknél ezek fokozhatják a már meglévő betegségek tüneteit, de akár újabb betegségeket is okozhatnak. Különösen az asztmások vannak veszélyben.

 

 

 

Fertőtlenítés, tisztítás (gombátlanítás):

A baktériumok, gombák számára ideális felület a klíma párologtató felülete, hiszen a klímarendszerben lévő párás, nedves levegő ideális körülményeket biztosít számukra, amely azután a klímarendszeren keresztül a légáram segítségével az utastérbe juthatnak. Ez több esetben allergiás tüneteket – köhögés, könnyezés és tüsszentés -, válthatnak ki.
Hogyan is tisztít az ózon (O3):

Az ózonos tisztítás lényege, hogy egy ózongenerátor segítségével rendkívül instabil ózonmolekulákat juttatnak a rendszerbe. Mivel az ózon (O3) felezési ideje nagyon rövid, és minden vágya, hogy újra oxigén lehessen, az extra oxigénatom reakcióba lép a szennyeződésekkel, és az oxidáció során megköti azokat. Mivel szinte mindent oxidál, hatékony védelmet nyújt a vírusok, penészgombák és a szagokért felelős baktériumok ellen. Hatezerszer hatékonyabb fertőtlenítőszer, mint a klór. További előnye, hogy mivel nem vegyszer, semmilyen káros anyagot nem hagy az autóban.
Az ózongenerátor használata:

Szüntesse meg a szagforrásokat (kosz, szemét, ürülék stb.)!
A kezelni kívánt területről távolítson el minden személyt és állatot, amelyekre káros lehet az ózon belégzése!
Zárja le a kezelni kívánt területet!
Helyezze el az ózongenerátort a legerősebb szagforráshoz közel, figyeljen arra, hogy a levegő át tudjon áramolni a készüléken (ne takarja le és zárja el a ventilátor útját és az ózonkimeneti részt)!
Gépjárműben: Helyezze el a készüléket a lábtérbe, állítsa a légbefúvó rendszert belső keringetésre közepes fokozaton úgy, hogy a levegőt a szélvédőre vagy a felső részre fújják a légbefúvók! A motornak nem kell járnia, nem kell bekapcsolni a klímát, de hosszú kezelés alatt érdemes akkumulátor töltőt kapcsolni a gépjárműre.
Állítsa be az időzítőt a kívánt értékre és hagyja el a járművet, helyiséget!
A kezelés befejezése után várjon legalább 30 percet, mielőtt beszáll az autóba, bemegy a helyiségbe! Ennyi idő kell ugyanis ahhoz, hogy a kezelés alatt kibocsátott ózon semlegesítődjön.
Szellőztesse ki a kezelt területet!

Érdeklődni lehet : 8h – 16h  

Mentőszolgálat számán :  06308996528

 

Biztonság.

Mivel az ózon a klór 600-3000 szeresével fertőtlenít, a kezelés előtt a kisálatokat,növényeket el kell távolítani!

A lakást el kell hagyni és biztosítani hogy a fertőtlenítés alatt senki ne juthasson be!

A helyiség berendezésében,semmilyen kárt nem tesz!

A fertőtlenítés végén a gépeket eltávolítjuk és egészséges biztonságos környezetet adunk át!

 

Fontos :

1.Az ózon a létező legerőteljesebb vírus -és baktériumölő vegyület, fertőtlenítő hatása többszöröse mint a klóré! Bármilyen ismert káros mikroorganizmust, szerves és szervetlen vegyületek okozta szagot  (pl.: cigarettaszag) eltüntet. Fertőtlenítésre használják azokon a területeken is, ahol a higiéniai követelmények a legmagasabbak. Szagtalanító hatását alkalmazzák szerves eredetű szagok (pl.: bomlás szaga) eltüntetésére és szervetlen vegyületek (oldószer) szagának eltüntetésére is.

2.Az ózon egy rendkívül instabil molekula, és gyorsan oxigénné bomlik felszabadítva egyetlen oxigénatomot, amely rendkívül reaktív. Ha az ózon kapcsolatba kerül egy illékony szerves vegyülettel mint például a cigarettaszag, a szabad oxigénatom reakcióba lép vele, és eltávolítja, ezáltal teljesen megszünteti a cigaretta által okozott kellemetlen szagot. Előnye még, hogy az illatosítókkal szemben nem csak elfedi hanem teljesen megsemmisíti a füstrészecskéket, végleges hatást váltva ki ezzel.

3.A hagyományos takarítás, porszívózás önmagában nem szünteti meg a helyiségben lévő allergiát okozó mikron méretű részecskéket, sőt a legtöbb esetben újra belekeveri a levegőbe a kívánttal ellentétes hatást váltva ki ezzel. A helyiségek levegőjében előforduló allergének megszüntetésében az ózon hatékony segítséget nyújt. Az ózon használata megsemmisíti a polleneket, a házi kedvencekről lehulló szőrökben található allergiás tüneteket okozó vegyületeket. A káros vegyületek megszűnnek de a látható szennyeződések, szőrök nem semmisülnek meg. Az ózonkezelés a rendszeres takarítást, porszívózást nem helyettesíti, de tökéletesen kiegészíti azt.

4.Az ózon minden elő szervezetre hatással van. A kisebb szervezetek már alacsonyabb ózon koncentrációra is érzékenyek. Megfelelő töménységben képes elpusztítani az élősködőket, rovarokat, Mivel az ózon nehezebb az oxigénnél  fokozatosan betölti a padló réseit, a láthatatlan tereket, ezáltal arra kényszeríti az élősködőket hogy elhagyják a kezelt területet.  A rendszeres ózonos kezelés következményeként az állatok nem térnek vissza a számukra kellemetlen környezetbe.

5.Tudományosan bizonyított tény az ózon vírusokra, baktériumokra és szagokra kifejtett pusztító hatása. Az ózon sajátossága a rendkívül magas molekuláris instabilitása, ami azt jelenti, hogy igen rövid idő alatt magától visszaalakul hasznos oxigénné. Az oxidációs folyamat nem hagy hátra káros vegyi anyagokat, szagokat, nem változtatja meg a környezet hőmérsékletét. A mi eszközeink nyújtják kizárólagosan azt a technológiát, amely biztosítja a kezelési folyamat végeztével az ózon azonnali oxigénné alakítását. Így a kezelt területet a folyamat befejeztével biztonságosan használatba vehető. A fertőtlenítő rendszerünk teljesen természetes, környezetbarát, nincs semmilyen káros környezet szennyező hatása.

6.Az ózon nem okoz kárt a műszaki berendezésekben, szövetekben, bőrkárpitokban, bútorokban, dísztárgyakban, könyvekben vagy festményekben. Az általunk használt rendszer, – használják akár lakossági, vagy ipari területen – abszolút veszélytelen a kezelt helyiségben lévő berendezési tárgyakra.

TANULMÁNY:

GÁZ HALMAZÁLLAPOTÚ ÓZON HASZNÁLATA METICILLINREZISZTENS STAPHYLOCOCCUS AUREUS (MRSA) FELSZÁMOLÁSÁRA EGY MRSA-HORDOZÓ KÓRHÁZI ALKALMAZOTT OTTHONI KÖRNYEZETÉBEN.

“Egy ekcémában szenvedő intenzív osztályos ápolót visszatérően kezeltek MRSA hordozójaként. Mivel a baktériumtenyészet mindig pozitív maradt az MRSA tekintetében, ezért átvizsgálták az otthonát is. A környezeti minták 34%-a tartalmazott MRSA-t. Gyermekei és házimacskája mentes volt az MRSA-tól. A házat gázhalmazállapotú ózonnal fertőtlenítették. Az azt követő tenyészetek negatívak lettek az MRSA-ra..”

Ha érdekli, a teljes tanulmányt itt elolvashatja>>

Fontos kiegészítés a tanulmányhoz! A tanulmány Hollandiában 2001-2005 között zajlott esetet ír le. Az ózon fertőtlenítés technológiája azonban napjainkra jelentős fejlődésen ment keresztül. A tanulmányban leírt esetben olyan ózongenerátort használtak aminek teljesítménye 3,5 gramm/óra volt. Csak összehasonlításként az általunk használt ipari készülékek teljesítménye legalább 12 gramm/óra. Ezzel nagyobb koncentráció érhető el, rövidebb idő alatt, ami lehetővé teszi, a nehezen fertőtleníthető tárgyak (pl. szövetkanapé) hatékony fertőtlenítését is. Fontos tény még a technológia fejlődésének alátámasztására, hogy az általunk használt készülékek rendelkeznek ózon lebontó ciklussal ami jelentősen lerövidíti azt az várakozási időt amikor a helyiségek ismét használatba vehetők.

A fertőtlenítés folyamán a hatékonyság szempontjából fontos tényező az ózon koncentráció és a behatási idő. Ezt figyelembe véve a fertőtlenítő eljárást megelőzően pontos számítást végzünk a szükséges értékek eléréséhez.

A tanulmányból kitűnik, hogy az ózonos fertőtlenítés mindenképpen jóval egyszerűbb és költséghatékonyabb alternatívája más fertőtlenítő eljárásnak. Ha figyelembe vesszük az ózontechnológia rohamos fejlődését és fertőtlenítő szerként történő alkalmazásának egyre szélesebb körben való elterjedését, napjainkban olyan hatékony, környezetbarát, otthonokban és kórházakban egyaránt alkalmazható megoldást nyújt amire más technológia nem képes.

Menü